Η διακριτική συσκευασία είναι ένας ιδιαίτερος τύπος συσκευασίας που στοχεύει στην αποστολή των προϊόντων της εταιρείας σας με απόλυτη εχεμύθεια. Αυτός ο προσεγμένος τύπος συσκευασίας, χωρίς καμία αναφορά ή χαρακτηριστικό που να προδίδει τον αποστολέα ή το περιεχόμενο, διασφαλίζει ότι κανείς άλλος, εκτός από τον παραλήπτη, δεν μπορεί να προσδιορίσει από πού προέρχεται, τι περιέχει ή ποια είναι η αξία του περιεχομένου. Για διάφορους λόγους πολλά αντικείμενα χρειάζεται να αποσταλούν διακριτικά, ώστε να προστατευτεί το περιεχόμενο ή για να μην εκτεθεί ο παραλήπτης.

 

Τα πλεονεκτήματα και η αξία της διακριτικής συσκευασίας

Επιλέγοντας διακριτικές συσκευασίες η επιχείρησή σας δείχνει ότι υπερβαίνει την απλή πώληση ενός προϊόντος, ότι κατανοεί τη βαθύτερη ανάγκη του πελάτη για εμπιστευτικότητα σχετικά με το προϊόν σας. Η χρήση της διακριτικής συσκευασίας είναι μία έξυπνη πρακτική για την εταιρεία σας. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζετε το απόρρητο των πελατών σας και χτίζετε μια σχέση εμπιστοσύνης κατά την οποία ο πελάτης σας ενθαρρύνεται να προχωρήσει σε αγορά άφοβα και χωρίς άγχος.

 

Ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για διακριτικές συσκευασίες

Οι κατηγορίες των προϊόντων για τα οποία υπάρχει ανάγκη να αποσταλούν διακριτικά και με εχεμύθεια, ώστε να μην προσελκύουν την προσοχή, είναι πολλές. Κάποια από τα πιο συνηθισμένα προϊόντα που αποστέλλονται καθημερινά σε διακριτικές συσκευασίες, μεταξύ άλλων, είναι:

Φάρμακα και ιατρικές συσκευές: Διάφορα ιατρικά προϊόντα, όπως τεστ εγκυμοσύνης, αντισυλληπτικά, προϊόντα για την υποστήριξη της στύσης, την καταπολέμηση του ροχαλητού, προϊόντα που βοηθούν στην ακράτεια, την υπνική άπνοια ή άλλων καταστάσεων που μπορεί να θεωρούνται ενοχλητικές ή άβολες, είναι συνήθως προτιμότερο να αποστέλλονται σε προσεγμένη και διακριτική συσκευασία.

Προϊόντα μεγάλης αξίας: Κοσμήματα, ρολόγια, gadgets υψηλής τεχνολογίας, κ.ά., αποστέλλονται σε διακριτικές συσκευασίες για να προστατευτεί το περιεχόμενο και η αξία της αποστολής. Εάν ένα προϊόν μεγάλης αξίας δεν προσδιορίζει τον αποστολέα του, είναι λιγότερο πιθανό να αναγνωριστεί κατά τη διαδικασία αποστολής, να κλαπεί ή να παρακρατηθεί από τρίτο πρόσωπο.

Προϊόντα για ενήλικες και κατασκοπευτικά προϊόντα: Καταστήματα που πουλάνε παιχνίδια, ρούχα ή άλλα σύνεργα για ενήλικες, αποστέλλουν τα προϊόντα τους σε διακριτική συσκευασία για να προστατέψουν τους πελάτες τους. Το ίδιο ισχύει και για τα μαγαζιά που προμηθεύουν διάφορα κατασκοπευτικά προϊόντα όπως καταγραφικά εικόνας και ήχου.

 

Σχεδιασμός διακριτικής συσκευασίας και εμπειρία unboxing

Η διακριτική συσκευασία συνήθως είναι ένα κουτί αποστολής χωρίς αναφορά στην επωνυμία, ουδέτερο, λιτό και μονόχρωμο. Πολλές εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου, για να αποστείλουν τα προϊόντα τους χωρίς να προβάλλεται το λογότυπο ή το brand τους, χρειάζονται μια γενική συσκευασία όπου πρωτίστως τα αντικείμενα είναι σωστά ασφαλισμένα.

Όμως η ανάγκη για αποστολή ενός προϊόντος με εχεμύθεια και διακριτικότητα, που επιβάλει την ουδετερότητα της συσκευασίας, δεν πρέπει να αναιρεί ή να αφαιρεί από τον παραλήπτη την ευχάριστη εμπειρία που θα αισθανθεί κατά τη διάρκεια του unboxing. Η εμπειρία της αποκάλυψης του περιεχομένου είναι ένας σημαντικός παράγοντας τόσο για τις επωνυμίες όσο και για τους καταναλωτές.

 

Απλό εξωτερικό - custom εσωτερικό

Τη στιγμή που το εξωτερικό της συσκευασίας είναι μόνο το ένα μισό της, η προϋπόθεση να δημιουργήσετε μια ευχάριστη εμπειρία γύρω από το προϊόν σας εκπληρώνεται με το εσωτερικό της συσκευασίας, όπου μπορείτε να είστε απόλυτα δημιουργικοί. Και αν νομίζετε ότι η ευκαιρία να εντυπωσιάσετε εξαντλείται μόνο στο εξωτερικό της συσκευασίας, σας έχουμε καλά νέα!

Εντυπωσιάστε με τον εσωτερικό σχεδιασμό: Ακόμα και αν η εξωτερική συσκευασία είναι λιτή και διακριτική, το εσωτερικό μπορεί να κλέψει τις εντυπώσεις. Εμπνευστείτε από τα χρώματα του brand σας, πειραματιστείτε με αφαιρετικά σχέδια και πλούσιες εικόνες και δημιουργήστε έναν ευφάνταστο εσωτερικό καμβά που σίγουρα θα εκπλήξει ευχάριστα τον παραλήπτη σας.

Τυπώστε εσωτερικά ένα μήνυμα: Το τυπωμένο μήνυμα στο εσωτερικό του κουτιού είναι αναμφίβολα μία από τις ωραιότερες εκπλήξεις. Τυπώστε ένα ευχαριστήριο μήνυμα, ένα tagline που αντιπροσωπεύει την εταιρεία σας ή πείτε απλώς ένα γεια. Ο παραλήπτης σας θα νιώσει μοναδικός και εσείς θα έχετε κερδίσει έναν νέο πελάτη.

Τοποθετήστε το περιεχόμενο σε custom συσκευασία: Η δυνατότητα να εντυπωσιάσετε τον παραλήπτη δεν περιορίζεται στην εξωτερική συσκευασία. Δημιουργήστε μεγαλύτερο αίσθημα προσμονής και ολοκληρώστε την αγοραστική εμπειρία τοποθετώντας το περιεχόμενο σε custom συσκευασία, όπως ένα υπέροχο βαμβακερό πουγκί, ή αγκαλιάστε το περιεχόμενο με προσαρμοσμένο χαρτί αφής, με το λογότυπο της εταιρείας σας.

Προσθέστε thank you note: Ο δικός σας τρόπος να πείτε ευχαριστώ στον πελάτη σας είναι μέσα από ένα thank you note. Συμπληρώστε το μικρό όνομα του παραλήπτη, συνδεθείτε μαζί του και δημιουργήστε θετικά συναισθήματα από την πρώτη κιόλας αγορά!

 

Διαλέξτε την κατάλληλη διακριτική συσκευασία

Δεν είστε σίγουροι ποια συσκευασία εξυπηρετεί στο απόλυτο τις ανάγκες της επιχείρησής σας; Η ομάδα μας θα σας βοηθήσει και θα σας συμβουλεύσει να επιλέξετε μία ολοκληρωμένη διακριτική συσκευασία σε ποιότητα, διαστάσεις, χρώματα και υλικά, προσαρμοσμένη στην εταιρική ταυτότητα της επιχείρησής σας.

Επιλέξτε, ανάμεσα από μια μεγάλη γκάμα υλικών υψηλής ποιότητας, την ιδανική διακριτική συσκευασία εξασφαλίζοντας άριστο αποτέλεσμα και εξαιρετική αντοχή.