Ζητήστε προσφορά
Το αίτημά σας έχει αποσταλεί! Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα!
ReCaptcha:
Ζητήστε δείγμα
Το αίτημά σας έχει αποσταλεί! Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας σύντομα!

Αίτηση δείγματος

ReCaptcha:
fsc_image
Κάντε τη μετάβαση σε φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες με την cartabianca
Η Cartabianca ως εταιρεία που σέβεται το περιβάλλον έχει αποκτήσει την FSC ® (FSC ® C172223) πιστοποίηση και μπορεί να προσφέρει οικολογικές λύσεις, κατόπιν αιτήματος των πελατών της, με συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον, που προέρχονται από καλά διαχειριζόμενα δάση πιστοποιημένα από FSC ®, ανακυκλωμένα υλικά και άλλες ελεγχόμενες πηγές.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
FSC ® πιστοποίηση


Η FSC ® πιστοποίηση έχει θεσπιστεί από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Forest Stewardship Council ® (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) ο οποίος σε συνεργασία με περιβαλλοντολόγους, οικονομολόγους και κοινωνιολόγους προωθεί την βιώσιμη διαχείριση των δασών του κόσμου.
Όραμα του οργανισμού είναι η αξιοποίηση των δασών του κόσμου με σεβασμό προς τα περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα κάθε γενιάς.​
fsc_package

Γιατί χρησιμοποιείται η FSC ® πιστοποίηση;​

Η FSC ® πιστοποίηση χρησιμοποιείται σε εκατομμύρια προϊόντα ανά τον κόσμο για να διασφαλίσει ότι όλες οι πρώτες ύλες, που προέρχονται από δάση και έχουν χρησιμοποιηθεί, προέρχονται από ελεγχόμενους πόρους και υπεύθυνα διαχειριζόμενα δάση, με τρόπο που να προάγει τη βιοποικιλότητα και να ωφελούνται οι ζωές των πληθυσμών.

Αποτελεί την πλέον γνωστή και παγκοσμίως αναγνωρισμένη πιστοποίηση που εξασφαλίζει ότι τα δάση επεξεργάζονται με τις κατάλληλες μεθόδους χωρίς να ενισχύουν την άσκοπη περιβαλλοντική εκμετάλλευση. ​

Κάθε επιχείρηση με οικολογική συνείδηση οφείλει να χρησιμοποιεί προϊόντα που φέρουν την FSC ® πιστοποίηση καθώς υποστηρίζει την προστασία απειλούμενων ειδών φυτών και δέντρων, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας των δασών και βοηθά στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των ανθρώπων.

Μέσα από την πιστοποίηση, ο περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένος καταναλωτής είναι σε θέση να γνωρίζει την προέλευση του εκάστοτε προϊόντος και να είναι σίγουρος ότι αγοράζει προϊόντα που προέρχονται από νόμιμες και ελεγχόμενες πηγές.

fsc_image_left

Μπορεί κάθε εταιρεία να λάβει
FSC ®πιστοποίηση;

Οι εταιρείες και οι οργανισμοί, ανεξάρτητα από το μέγεθός τους, μπορούν να λάβουν πιστοποίηση FSC ®. Οι φορείς πιστοποίησης Forest Stewardship Council ® (Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών) και ο FSC® πρέπει πρώτα να διασφαλίσουν ότι συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις. Πριν από την πιστοποίηση, κάθε επιχείρηση υποβάλλεται σε αξιολόγηση εάν συμμορφώνεται με τις τυπικές απαιτήσεις FSC ®.
Οι εταιρείες που φέρουν πιστοποίηση FSC ® τοποθετούν στα προϊόντα τους το αντίστοιχο εμπορικό σήμα, υποδεικνύοντας ότι τα υλικά μπορεί να προέρχεται από καλά διαχειριζόμενα FSC ® πιστοποιημένα δάση, ανακυκλωμένα υλικά και άλλες ελεγχόμενες πηγές.
Υπάρχουν τρεις διαφορετικές ετικέτες: FSC® 100%, FSC® Recycled και FSC® Mix. Όποια από τις τρεις ετικέτες βλέπετε σε ένα προϊόν, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με τα πρότυπα FSC® για την υποστήριξη της υπεύθυνης διαχείρισης των δασών του κόσμου.
fsc_image_right

Είναι πιο ακριβά τα
FSC ® προϊόντα;

Για να μπορούμε να απαντήσουμε αν τα πιστοποιημένα προϊόντα είναι πιο ακριβά από τα μη πιστοποιημένα ανατρέχουμε στο Forest Stewardship Council® ( Συμβούλιο Εποπτείας Δασών) που αναφέρει ότι σκοπός του είναι να προσφέρει προστιθέμενη αξία και όχι πρόσθετο κόστος. Τα προϊόντα FSC ® δεν είναι απαραίτητα πιο ακριβά και εφόσον υπάρξει διαφορά τιμής συνήθως είναι αμελητέα.
Οι υψηλότερες τιμές για τα FSC ® προϊόντα είναι συνήθως αποτέλεσμα του ανταγωνισμού με δασικές επιχειρήσεις που αναλαμβάνουν παράνομες δραστηριότητες.​
Η πιστοποίηση FSC ® αποφέρει πολλά πλεονεκτήματα στους κατόχους πιστοποιητικών, όπως μείωση του κόστους και αύξηση των κερδών. ​
fsc_bags