Η συσκευασία αποτελεί κρίσιμη επιλογή για κάθε κατάστημα που θέλει να προβάλει την ταυτότητά του. Όμως ειδικά για τα fashion stores, τα καταστήματα δηλαδή που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μόδας, η συσκευασία πρέπει να είναι προσεγμένη, οφείλει να ακολουθεί τη φιλοσοφία του καταστήματος, να είναι στοχευμένη και να απευθύνεται στον τύπο των καταναλωτών που θέλει να προσελκύσει.

Είτε πρόκειται για φυσικό είτε για ηλεκτρονικό κατάστημα, οι απαιτήσεις τελικά δεν αλλάζουν. Γιατί οι απαιτήσεις των καταναλωτών έχουν αυξηθεί. Απλώς διαφοροποιούνται οι ανάγκες.

Ο πελάτης δεν ενδιαφέρεται μόνο να αγοράσει. Ενδιαφέρεται να αγοράσει από το κατάστημα που εμπιστεύεται κι από εκείνο που θα του προσφέρει την καλύτερη εμπειρία.

 

Όλα ξεκινούν από τις custom συσκευασίες

Το χτίσιμο της αξίας του brand του καταστήματός σας, που μεταφέρεται άμεσα και στον πελάτη, είναι κάτι στο οποίο πρέπει να επενδύσετε από την αρχή. Και η επένδυση αυτή ξεκινάει από τη στρατηγική συσκευασία.

Η στρατηγική συσκευασία οφείλει να πληροί 3 στόχους:

  1. Να αναδεικνύει τον χαρακτήρα κάθε εταιρείας
  2. Να δίνει αξία στον πελάτη
  3. Να προστατεύει τα ευαίσθητα προϊόντα από φθορές

 

Τι εννοούμε στρατηγική συσκευασία;

Πρόκειται για την custom συσκευασία, δηλαδή εκείνη που δημιουργείται κατά παραγγελία, με σκοπό να υπηρετήσει τις ανάγκες του δικού σας καταστήματος και να προβάλει την ταυτότητά του με τον πιο δυναμικό τρόπο.

Κι όταν μιλάμε για καταστήματα μόδας, όπου «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις», τότε όσο πιο δυνατή και ολοκληρωμένη είναι η αγοραστική εμπειρία τόσο πιο άμεση είναι η διαφήμιση, η αναγνώριση και άρα η εμπιστοσύνη που χτίζεται με τους πελάτες σας.

Η λίστα με τις συσκευασίες που θα ενισχύσει τη φήμη του εμπορικού σας καταστήματος είναι ατελείωτη. Γι’ αυτό εμείς θα σας προτείνουμε μία σειρά από κατά παραγγελία συσκευασίες, ειδικά σχεδιασμένες για να προσαρμόζονται στις υψηλές απαιτήσεις των καταστημάτων μόδας.

 

3+1 προτάσεις συσκευασίας για fashion stores

 

Θήκες ρούχων

Ένα όμορφο κοστούμι, ένα ακριβό φόρεμα ή ένα εντυπωσιακό παλτό δεν θα ταίριαζαν σε τίποτα λιγότερο από μια εντυπωσιακή θήκη ρούχων. Με αυτό τον τρόπο ο πελάτης παραλαμβάνει μία κομψή και πρακτική συσκευασία που προφυλάσσει την αγορά του μέχρι την τελική τοποθέτησή της στην ντουλάπα. Παράλληλα, η ίδια η συσκευασία διαφημίζει και αναδεικνύει το προϊόν κατά τη μεταφορά του.

 

Κονκάρδες ασφαλείας

Μια μικρή, προσωποποιημένη λεπτομέρεια που προστίθεται ως χαρακτηριστικό κομψότητας και ως στοιχείο αυθεντικότητας της επωνυμίας των προϊόντων σας. Επίσης, εκτός από το εμπορικό σήμα, στις κονκάρδες ασφαλείας μπορείτε να επισυνάψετε οδηγίες χρήσης προς τους πελάτες σας για καλύτερη χρήση του προϊόντος. Έτσι, δηλώνετε την ταυτότητά σας, πιστοποιείτε το προϊόν σας και αναδεικνύετε την αξία του.

 

Κρεμάστρες ρούχων

Η σωστή επιλογή της κρεμάστρας αναδεικνύει όλες τις λεπτομέρειες της ραφής καθώς και το συνολικό στήσιμο του ρούχου. Η κατάλληλη κρεμάστρα για το κατάλληλο ρούχο θα διασφαλίσει τη διατήρηση του όμορφου στησίματός του όσο είναι κρεμασμένο, ενώ, παράλληλα, θα δημιουργήσει ομοιομορφία και εκλεπτυσμένο χαρακτήρα στον χώρο έκθεσης του καταστήματός σας. Τυπώστε πάνω το λογότυπο της επωνυμίας σας, επιλέξτε το χρώμα που ταιριάζει στο δικό σας brand και χαρίστε στον πελάτη σας κάτι παραπάνω από μια απλή κρεμάστρα: κάτι που θα κοσμεί την ντουλάπα του.

 

Χαρτί αφής και αυτοκόλλητα

Έχει δημιουργηθεί για να αγκαλιάσει το ρούχο, να το προστατεύσει, αλλά κυρίως να προσθέσει μια πολυτελή αίσθηση. Το χαρτί αφής εξυπηρετεί την ανάγκη των καταστημάτων μόδας που θέλουν να προσφέρουν στους πελάτες τους μια ολοκληρωμένη και υψηλού επιπέδου αγοραστική εμπειρία. Τυπώστε επάνω το λογότυπό σας, σφραγίστε την προσεγμένη συσκευασία με ένα αυτοκόλλητο της επωνυμίας σας και θα έχετε σίγουρα προσελκύσει το ενδιαφέρον των πελατών σας.

 

Η εταιρεία Cartabianca, με 30 χρόνια εμπειρίας στον τομέα της συσκευασίας, έχει εδραιώσει συνεργασία με κορυφαία brands στην Ελλάδα. Η ομάδα μας θα σας συμβουλεύσει και θα σας καθοδηγήσει σε όλη την πορεία μέχρι την τελική επιλογή σας.

 

Σας περιμένουμε να απογειώσουμε το δικό σας fashion store.