Αποτελούν οι courier bags την ιδανική λύση για το ηλεκτρονικό σου κατάστημα; Γιατί τις προτιμούν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο ηλεκτρονικό εμπόριο και πόσο σημαντικές είναι για τη συνολική εμπειρία των καταναλωτών;

Η ραγδαία αύξηση των online αγορών ως αποτέλεσμα της πανδημίας και συνεπώς της «αναγκαστικής» εξοικείωσης των καταναλωτών με το διαδικτυακό περιβάλλον, φαίνεται ότι είναι μία τάση που ήρθε για να μείνει. Πρόσφατη έρευνα των Focus Bari και Plushost αποκαλύπτει ότι το 76% των Ελλήνων επιλέγει να κάνει τις αγορές του online. Παράλληλα, όμως, η εκτόξευση του πληθωρισμού και η οικονομική αβεβαιότητα έχει κάνει τους καταναλωτές πιο επιλεκτικούς με τους 8 στους 10 να δηλώνουν ότι θα είναι πιο προσεκτικοί με τις δαπάνες τους επιλέγοντας επιχειρήσεις που θα τους προσφέρουν καλύτερη εμπειρία (έρευνα: Salesforce 2023).

Η επιλογή της κατάλληλης συσκευασίας αποτελεί μέρος της θετικής συνολικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει μία ηλεκτρονική επιχείρηση στους πελάτες της, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι στον online κόσμο, η συσκευασία είναι το μοναδικό στοιχείο φυσικής αλληλεπίδρασης του καταναλωτή με το brand ή την επιχείρηση. Μία συσκευασία έχει τη δύναμη να κερδίσει ή και να απογοητεύσει τον πελάτη που αναζητά μία μοναδική εμπειρία, σε κάθε του ηλεκτρονική αγορά.

Επιλογές στα προϊόντα συσκευασίας υπάρχουν πολλές. Γιατί, όμως, οι courier bags μπορούν να ωφελήσουν και τις δύο πλευρές, επιχείρηση και πελάτες;

1. Είναι ανθεκτικές

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες κατά την επιλογή της κατάλληλης συσκευασίας είναι η ανθεκτικότητά της για να μεταφέρεται το προϊόν με ασφάλεια στον πελάτη σου. Παράλληλα, και ο πελάτης περιμένει να παραλάβει την παραγγελία του σε μία ωραία συσκευασία που δεν φαίνεται ταλαιπωρημένη ή δεν έχει σκιστεί ή καταστραφεί κατά τη μεταφορά της. Συνήθως οι courier bags κατασκευάζονται από LDPE ή HDPE υλικό που εξασφαλίζει ότι η παραγγελία θα φτάσει στον προορισμό της άθικτη ενώ φέρουν μονή ή διπλή αυτοκόλλητη ταινία για εύκολη και μόνιμη σφράγιση.

2. Υπάρχουν επιλογές

Οι courier bags ή αλλιώς οι φάκελοι courier υπάρχουν στην χάρτινη εκδοχή τους, κατασκευασμένοι από χαρτί προερχόμενο από καλά διαχειριζόμενα δάση, ανακυκλώσιμα υλικά και άλλες ελεγχόμενες πηγές. Η πιο «πράσινη» επιλογή για τη σύγχρονη επιχείρηση με οικολογική συνείδηση που επιδιώκει να προσεγγίσει τους πελάτες που αξιολογούν θετικά επιχειρήσεις που σέβονται το περιβάλλον. Θα βρεις επίσης και πλαστικές courier bags με ή χωρίς χειρολαβή, σε διάφορες διαστάσεις και πολλαπλές δυνατότητες για προσωποποίηση. Η αυτοκόλλητη ταινία με την οποία σφραγίζονται εξασφαλίζει ότι δεν μπορούν να ανοιχτούν εκτός κι αν σκιστούν.

3. Τις φέρνεις στα μέτρα σου

Η συσκευασία των προϊόντων σου πρέπει να φέρει το… όνομά σου. Ο πελάτης θέλει από το πρώτο λεπτό να γνωρίζει τον αποστολέα του δέματος που λαμβάνει στα χέρια του και με τον τρόπο αυτό να δημιουργεί μία «σχέση» μαζί του που ενισχύει τη συνολική του εμπειρία. Με τις courier bags έχεις την ευκαιρία να αναδείξεις την εταιρική σου ταυτότητα μέσα από τη χρήση του λογοτύπου σου, του tagline σου ή του branded hashtag σου. Μπορείς να επιλέξεις το χρώμα του υλικού που ταιριάζει περισσότερο στην επιχείρησή σου, χωρίς περιορισμούς στη χρωματική παλέτα, και να σχεδιάσεις με τον τρόπο αυτό μία branded συσκευασία που θα σε κάνει να ξεχωρίσεις από τον ανταγωνισμό.

4. Μειώνουν τον όγκο μεταφοράς

 Οι courier bags έχουν τέλος τη δυνατότητα να προσαρμόζονται στο περιεχόμενο που περιλαμβάνουν με αποτέλεσμα να μειώνουν τον όγκο μεταφοράς και συνεπώς και το κόστος μεταφοράς. Προσφέρουν εύκολη προσαρμογή στο μέγεθος του περιεχομένου και επιπλέον χωρητικότητα. Σκέψου την απογοήτευση του πελάτη σου εάν παραλάβει ένα μεγάλο δέμα που μέσα σε αυτό περιλαμβάνεται ένα δυσανάλογα μικρό προϊόν.

Οι courier bags αποτελούν μία ιδανική επιλογή για τη συσκευασία του ηλεκτρονικού σου καταστήματος. Εξασφαλίζουν την ασφάλεια του περιεχομένου, την προσωποποίησή τους με βάση το brand σου ενώ ενισχύουν τη συνολική εμπειρία των πελατών σου. Στην Cartabianca, η έμπειρη ομάδα μας βρίσκεται στο πλευρό σου σε όλα τα βήματα επιλογής της κατάλληλης συσκευασίας των προϊόντων σου ενώ μπορεί να σου προτείνει έξυπνες και συμφέρουσες λύσεις με βάση τις δικές σου, προσωπικές ανάγκες.

Επικοινώνησε σήμερα μαζί μας για να βρούμε μαζί την ιδανική λύση για την επιχείρησή σου.