Κάθε εταιρεία που ακολουθεί μία σταδιακά ανοδική πορεία, το οφείλει σχεδόν πάντοτε στα σταθερά και διορατικά βήματα του ιδρυτή της. Με 30 χρόνια επιτυχημένης πορείας, η Cartabianca έχει εδραιωθεί ως ηγέτιδα εταιρεία στον τομέα της συσκευασίας στην ελληνική αγορά.

 

Η ίδρυση & η ανάπτυξή της

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1992 από τον Χρήστο Παπανδρέου στη Θεσσαλονίκη. Εκείνη την περίοδο, η κύρια δραστηριότητα της εταιρείας ήταν προσανατολισμένη στον κλάδο της ένδυσης, και ειδικότερα στο εμπόριο αξεσουάρ. Σταδιακά, καθώς οι ανάγκες των πελατών μεταβλήθηκαν ή αυξήθηκαν, δημιουργήθηκαν νέες απαιτήσεις στον τομέα της συσκευασίας. Τη δεκαετία 1992-2000 η εταιρεία που εκπροσωπεί την Mainetti SPA, τον μεγαλύτερο κολοσσό παγκοσμίως σε fashion packaging, γίνεται leader στη συσκευασία ρούχων στην ελληνική αγορά.

Το 2004 η Cartabianca εκσυγχρονίζεται, αναπτύσσει νέα προϊόντα (όπως σακούλες, κουτιά, αυτοκόλλητα, χαρτί αφής) και από τον χώρο της ένδυσης μπαίνει δυναμικά σε όλους σχεδόν τους κλάδους της αγοράς (προϊόντων τεχνολογίας, πολιτισμού & επικοινωνίας, προϊόντων ομορφιάς, αθλητικών ειδών κ.ά.). Τη δεκαετία 2007-2017 η εταιρεία επενδύει σε μηχανολογικό εξοπλισμό και είναι μέχρι σήμερα η πιο σύγχρονη  καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής, ενώ τη περίοδο 2015-2021 η εταιρεία δημιουργεί συνεργασίες σχεδόν με όλα τα μεγάλα Brands σε ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά και γίνεται leader στο χώρο της συσκευασίας retail.

Το 2021 ακολουθώντας τις σύγχρονες επιταγές της αγοράς, εκσυγχρονίζεται κι άλλο με την ενσωμάτωση του λειτουργικού και εύχρηστου eshop στην ιστοσελίδα της, με στόχο να καθοδηγήσει, να διευκολύνει και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του κοινού της σε Ελλάδα και Ευρώπη.

 

Η Cartabianca σήμερα – μία εταιρεία που καινοτομεί

Η Cartabianca σήμερα είναι μία καινοτόμος εταιρεία που διαθέτει τη δική της καθετοποιημένη μονάδα, με αποτέλεσμα να ελέγχει τη διαδικασία παραγωγής σε όλα τα στάδια.

Για να ανταποκριθεί με αξιοπιστία και συνέπεια στις υψηλές απαιτήσεις των πελατών της αλλά και στα υψηλά κριτήρια ποιότητας που έχει θέσει, η Cartabianca επενδύει διαρκώς σε νέο υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό και φυσικά στον τομέα της έρευνας ως κινητήρια δύναμη έμπνευσης και καινοτομίας.

Πίσω από την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας βρίσκονται οι άνθρωποι που εργάζονται σε αυτήν, που επενδύουν στην τεχνογνωσία, την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους  με σκοπό την παροχή άριστων υπηρεσιών προς όλους τους συνεργάτες της.

 

Cartabianca & e-commerce: μια νέα εποχή

Η επιτυχία της Cartabianca οφείλεται στη διορατικότητα της εταιρείας. Αυτό της επιτρέπει να εξελίσσεται διαρκώς, να προσαρμόζεται στις νέες ανάγκες και φυσικά να πρωτοπορεί.

Η εκρηκτική ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου, ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια, απαιτούσαν γρήγορα αντανακλαστικά, άμεση προσαρμογή και επιτακτικές υλοποιήσιμες ιδέες. Στο πλαίσιο αυτής της λογικής, η Cartabianca ξεκίνησε να κατασκευάζει προϊόντα συσκευασίας αποκλειστικά για eshops, όπως τον χάρτινο φάκελο courier bag.

Στην e-commerce εποχή, η συσκευασία έχει ξεπεράσει τις απαιτήσεις της απλής αποθήκευσης και χρηστικότητας. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τώρα η καλαισθησία, η χρωματική παλέτα, ο σχεδιασμός και η ποιότητα των υλικών – όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναδεικνύουν τη μοναδικότητα και την υπεροχή ενός brand στην εποχή του ηλεκτρονικού εμπορίου. Επιπλέον, οι πελάτες της Cartabianca, μέσα από το δυναμικό eshop της εταιρείας, μπορούν εύκολα να διαχειριστούν την παραγγελία τους, να λάβουν καθοδήγηση από το εξειδικευμένο προσωπικό, ακόμα και να συμμετάσχουν στον σχεδιασμό της για τη δημιουργία ενός εντυπωσιακού αποτελέσματος.

 

Αξίες & όραμα

Η Cartabianca, ως εταιρεία με περιβαλλοντική συνείδηση, προσφέρει οικολογικές λύσεις στους πελάτες της με συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον. Έχοντας αποκτήσει την FSC® πιστοποίηση (FSC® C172223) η Cartabianca μπορεί να προσφέρει FSC® πιστοποιημένα προϊόντα κατόπιν αιτήματος των πελατών της. Σκοπός είναι η προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των δασών σε όλο τον κόσμο και η εγγύηση ότι όλα τα πιστοποιημένα προϊόντα προέρχονται από καλά διαχειριζόμενα δάση πιστοποιημένα από FSC®, ανακυκλωμένα υλικά και άλλες ελεγχόμενες πηγές.

Το όραμα της Cartabianca είναι να παραμείνει στην πρώτη θέση της επιλογής των πελατών της, να αναπτύσσει συνεχώς το πελατολόγιό της εντός και εκτός Ελλάδας και να προσφέρει στο κοινό της τις πιο σύγχρονες και πρωτοποριακές υπηρεσίες διατηρώντας το υψηλό επίπεδο της εξειδίκευσης και της ποιότητας των προϊόντων της.

Η Cartabianca και η έμπειρη ομάδα της βρίσκονται στο πλευρό των συνεργατών τους, παρακολουθώντας βήμα-βήμα όλα τα στάδια της παραγωγής και εγγυώνται ένα εξαιρετικό τελικό προϊόν συσκευασίας.

 

Ξεχωρίστε. Καινοτομήστε. Διακριθείτε.

 

Ελάτε να σχεδιάσουμε μαζί τη συσκευασία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των πελατών σας.