Οι συσκευασίες που απευθύνονται σε κάβες αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία του packaging. Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα καταστήματα οινοπνευματωδών επιλέγουν να δημιουργήσουν customized συσκευασίες που προορίζονται είτε για δώρα είτε απλώς αποτελούν μέρος της αγοραστικής εμπειρίας του πελάτη.

Κι αν ως τώρα δεν είχατε σκεφτεί τη δημιουργία της κατάλληλης συσκευασίας για την κάβα που διαχειρίζεστε, σας δίνουμε 5 λόγους για να το κάνετε.

 

5 σημαντικοί λόγοι για να επενδύσετε σε συσκευασίες ποτών

Ο ρόλος της συσκευασίας έχει πλέον αλλάξει χαρακτήρα. Δεν αρκεί να λειτουργεί μόνο ως ένα περιτύλιγμα που φιλοξενεί το ιδιαίτερο μπουκάλι της κάβας σας και που έχει σκοπό να αφήσει τον πελάτη και τον αποδέκτη του δώρου ευχαριστημένους. Αντί γι’ αυτό, οι συσκευασίες των ποτών πρέπει να γίνουν μέρος της στρατηγικής σας προκειμένου να αρχίσετε σταδιακά να χτίζετε την αξία της εμπορικής εικόνας σας.

 

1. Συσκευασίες ως μέρος του branding.

Το ότι η συσκευασία άλλαξε χαρακτήρα και σκοπό δεν είναι επειδή ένα περιτύλιγμα θεωρείται παρωχημένο. Το αντίθετο. Μάλιστα η customized συσκευασία είναι απαραίτητη περισσότερο από ποτέ. Κάθε κατάστημα που εμπορεύεται οίνους ή οινοπνευματώδη οφείλει να ενσωματώσει στο κομμάτι του marketing ξεχωριστές συσκευασίες με την επωνυμία ή το logo του που αναδεικνύουν ακόμα και τα πιο οικονομικά προϊόντα. Δώστε στον πελάτη που επιθυμεί ένα πιο προσιτό οικονομικά ποτό τη δυνατότητα να του προσδώσει μεγαλύτερη αξία μέσα από την επώνυμη συσκευασία της κάβας σας ή στον πελάτη που θα επιλέξει ένα εκλεκτό ποτό να το κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό μέσα από πολυτελείς customized συσκευασίες.

 

2. Συσκευασίες ως μέρος του eshop σας.

Είτε έχετε ήδη είτε σκέφτεστε μελλοντικά να δημιουργήσετε ένα e-shop για να πουλάτε διαδικτυακά οίνους ή οινοπνευματώδη προϊόντα, τότε η συσκευασία αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα. Μάλιστα, σε αυτή την περίπτωση πρέπει να λάβετε υπόψη και μία άλλη παράμετρο, την ασφαλή παράδοση των προϊόντων σας. Να είστε βέβαιοι ότι οι πελάτες σας θα εκτιμήσουν την αξία μιας προσεγμένης σχεδιαστικά συσκευασίας και γνωρίζοντας ότι δίνετε προσοχή στη λεπτομέρεια, σίγουρα θα σας προτιμήσουν όταν θα θελήσουν να αγοράσουν ξανά ή να αποστείλουν σε κάποιον τρίτο τα προϊόντα σας.

 

3. Εποχικές συσκευασίες.

Σε γιορτές, σε πάρτι, για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, φροντίστε τα προϊόντα σας να ξεχωρίσουν στο τραπέζι των παρευρισκόμενων και φυσικά στα μάτια των ανταγωνιστών σας μέσα από λαμπερές και προσεγμένες συσκευασίες.

 

4. Συσκευασίες ως ενίσχυση του κύρους.

Η συσκευασία δεν είναι περιττή πολυτέλεια. Όπως θα εκτιμήσει ένας πελάτης άλλα προϊόντα που μπαίνουν σε όμορφα σχεδιασμένες πλαστικές τσάντες ή χαρτοσακούλες, με τον ίδιο θετικό τρόπο θα αποτιμήσει την αξία ενός οίνου που είναι προσεκτικά τοποθετημένος σε επώνυμη συσκευασία. Αδιαμφισβήτητα, μια καλή συσκευασία ενισχύει το κύρος και την φήμη του καταστήματός σας.

5. Συσκευασίες ως μέρος της αγοραστικής εμπειρίας.

Ίσως σας ακούγεται υπερβολικό και κάπως εκκεντρικό. Ωστόσο η επώνυμη συσκευασία έχει στόχο να συνεισφέρει στη συνολική αγοραστική εμπειρία του πελάτη. Μία συσκευασία οίνου σε κουτί που σφραγίζει με μαγνήτη να είστε σίγουροι ότι δεν θα περάσει απαρατήρητη από τον παραλήπτη. Η αξία που εσείς δίνετε στα προϊόντα σας γίνεται άμεσα αντιληπτή από τον καταναλωτή.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους η Cartabianca σχεδιάζει μελετημένες συσκευασίες που ανταποκρίνονται στα υψηλά standard και στις ανάγκες κάθε εμπορικής δραστηριότητας.

Για κάθε μικρή ή μεγάλη επιχείρηση, για κάθε μικρό ή μεγάλο προϊόν, στην Cartabianca θα βρείτε τις πιο στοχευμένες εμπορικές συσκευασίες που θα αναδείξουν την επιχείρησή σας!