Η συσκευασία παίζει κομβικό ρόλο στην προστασία και στην ασφαλή μεταφορά των προϊόντων. Στο εμπόριο υπάρχει μία ευρεία γκάμα επιλογών για να αναζητήσει κάθε επιχείρηση την κατάλληλη λύση που ανταποκρίνεται πλήρως στις ξεχωριστές της ανάγκες, είτε τα προϊόντα της είναι ευαίσθητα και έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις κατά τη μεταφορά τους είτε θέλει να τους προσδώσει επιπλέον αξία μέσω μιας προσεκτικά μελετημένης συσκευασίας.

Ένα υλικό που έχει κερδίσει την προτίμηση πολλών εταιρειών σε παγκόσμια κλίμακα είναι το χαρτί Kraft. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι το μέγεθος της παγκόσμιας αγοράς χαρτιού Kraft αποτιμήθηκε σε 15,6 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 και προβλέπεται να φτάσει τα 18,7 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025 (Markets and Markets).

Παράλληλα, με τις τελευταίες τάσεις που θέλουν τις εταιρείες να αποδεικνύουν το οικολογικό τους αποτύπωμα προστατεύοντας το περιβάλλον μέσα από πρακτικές φιλικές προς τον πλανήτη, το χαρτί Kraft έχει αναδειχθεί ως η ιδανική λύση. Μία λύση που συνδυάζει όλα τα οφέλη μίας συσκευασίας με την αειφορία και τη βιωσιμότητα.

Ποια είναι λοιπόν τα οφέλη του χαρτιού Kraft;

1. Είναι ανακυκλώσιμο

Το χαρτί Kraft ξεχωρίζει γιατί είναι πιο φιλικό προς το περιβάλλον συγκριτικά με άλλες εναλλακτικές λύσεις για τη συσκευασία των προϊόντων σας. Είναι πλήρως ανακυκλώσιμο ενώ ακόμα και για τη διαδικασία παραγωγής του ακολουθούνται βιώσιμες πρακτικές. Για τον λόγο αυτό επιλέγεται από επιχειρήσεις ανά τον κόσμο που επιθυμούν να υπογραμμίσουν την οικολογική τους συνείδηση και να προσεγγίσουν καταναλωτές που επιλέγουν βιώσιμες αγορές.

2. Είναι ανθεκτικό

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που αξιολογείτε κατά την επιλογή της συσκευασίας σας είναι η ανθεκτικότητα. Το χαρτί Kraft είναι ανθεκτικό, έχει υψηλή αντοχή στη διάτρηση και το σκίσιμο καθιστώντας το την ιδανική επιλογή για την προστασία των προϊόντων σας κατά την αποθήκευσή τους ή τη μεταφορά τους. Ενδείκνυται ακόμα και για προϊόντα που έχουν βάρος ή είναι ευαίσθητα όπως οι ηλεκτρονικές συσκευές ή τα κοσμήματα.

3. Προστατεύει από την υγρασία

Ένα από τα κύρια οφέλη του χαρτιού Kraft είναι η ικανότητά του να προστατεύει τα προϊόντα από την υγρασία. Οι ίνες του χαρτιού Kraft είναι πυκνές και απορροφητικές, επιτρέποντας στο χαρτί να απορροφά την υγρασία και να παραμένει στεγνό. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για προϊόντα που είναι ευαίσθητα στην υγρασία, όπως τρόφιμα ή φαρμακευτικά προϊόντα.

4. Έχει ευελιξία

Το χαρτί Kraft είναι διαθέσιμο σε διάφορα μεγέθη ή πάχη και επομένως μπορεί χρησιμοποιηθεί για να καλύψει πολλαπλές ανάγκες από φακέλους και ετικέτες έως τσάντες και κουτιά προϊόντων. Παράλληλα, μπορείτε να το προσωποποιήσετε με βάση τις δικές σας απαιτήσεις, να επιλέξετε το χρώμα της επιλογής σας και να εκτυπώσετε το logo ή το tagline της επιχείρησής σας.

5. Ξεχωρίζει για την αισθητική του

Από τα οφέλη του χαρτιού Kraft δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η μοναδική αισθητική που και η υπέροχη αίσθηση. Το χαρτί Kraft έχει μια ρουστίκ αισθητική που αναδεικνύει τα προϊόντα σας και ικανοποιεί τους πελάτες σας που αναζητούν μία συσκευασία που να ξεχωρίζει για την κομψότητά της.

Εδώ θα βρείτε μια μοναδική γκάμα σε είδη συσκευασίας που συνδυάζουν τέλεια λειτουργικότητα, πρακτικότητα, ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία ή ανάγκη σας. Η ομάδα μας βρίσκεται στο πλευρό σας για να σας βοηθήσει να βρείτε έξυπνες λύσεις που θα ενισχύσουν την επιχείρησή σας και θα σας παρακινήσουν να κάνετε τη μετάβαση σε φιλικές προς το περιβάλλον συσκευασίες.